Wilsum in vrogger tied.

Euphonion Singers.

De Euphonion Singers zijn een uniek vijf stemmig koor met circa 60 leden, waarmee in wisselende samenstellingen kan worden opgetreden. Deze koorleden komen uit de wijde omstreken van Wilsum, hebben diverse leeftijden en verschillende levensovertuigingen.

Vanaf het allereerste begin, het koor is opgericht in 1971, staan de Euphonion Singers onder leiding van Anton Jansma. Hij geeft het koor een breed repertoire mee dat varieert van licht klassiek, a-capella tot rock-achtige gospelsongs, dit alles in een eigen jasje gestoken. Daartussenin een breed scala van andere muziekstijlen.

In het koor zingen ook een aantal (getalenteerde) solisten. De begeleiding wordt gedaan door een band, maar ook andere vormen van begeleiding komen voor. Zo trad het koor enkele keren op met fanfare en harmonieverenigingen. De Euphonion Singers kunnen zo altijd weer een zeer gevarieerd programma bieden dat aangepast kan worden aan de wens van de organisatie van optredens, welke variëren van kerkdiensten, kerstmarkten tot avondvullende concerten op diverse locaties.

In haar 47 jarig bestaan heeft het koor nationale en internationale bekendheid gekregen. Vooral in Duitsland heeft het koor naam opgebouwd. Zo zijn de Euphonion Singers al een aantal keren te horen geweest tijdens de Evangelische Kirchentagen, onder andere in Berlijn en Hamburg. Enkele jaren geleden heeft het koor kennis gemaakt met de Kamper partnerstad Soest. Tijdens deze optredens zijn er nieuwe boekingen binnengekomen uit o.a. Iserlohn en wederom Soest.

Ook voor de media zijn de Euphonion Singers geen onbekende. Meerdere malen was het koor op de Nederlandse radio en televisie te zien en te horen. Voorbeelden hiervan zijn de uitzendingen van het radioprogramma Licht op jongerenkoren van de Evangelische Omroep en de tv optredens voor de NCRV in het muziekprogramma C-Majeur, waarin o.a. voor de toenmalige Nederlandse minister van Verkeer en Water Mevrouw A. Jorritsma en Tineke Verburg gezongen is.

Het koor heeft een aantal geluidsdragers op haar naam staan. Recente CD’s zijn “Great Journey”, “Don’t give it up”, “Holy Night” en “For You”. Uniek aan deze CD’s is dat ze geheel in eigen beheer, in eigen studio, zijn opgenomen en afgemixt door koorleden.

Voor meer informatie over de Euphonion Singers, geplande concerten en CD’s wordt verwezen naar de website van het koor: www.euphonionsingers.nl. (Bron: www.euphonionsinger.nl)

Gerelateerde Afbeeldingen: